International-Womens-Day

Internationella Kvinnodagen

Vad är det vi egentligen firar med Internationella Kvinnodagen? Och gäller firandet bara idag? Så i morgon är det ok att plocka fram förtrycket igen, alltså?

Don’t get me wrong, people. Klart att kvinnor skall hyllas, beundras och respekteras. Men inte bara idag. Varje dag. Och inte bara för att kvinnor är kvinnor, heller.

Det är snarare deras beundransvärda motståndskraft och förmåga/viljestyrka att leva vidare med oss män som skall firas.

För trots millennium av fysisk, psykisk, social och ekonomiskt diskriminering, förtryck och slaveri, ger kvinnor inte upp. Det mina vänner är en respektingivande överlevnadskvalité som verkligen är värd att hyllas.

Men inte bara under en endaste dag.

Trots att vi som art anser oss mer utvecklade än någonsin tidigare, råder fortfarande mer kvinnoförtryck än jämlikhet mellan könen. Särskilt i länder där religionen och andra sagor dikterar den sociala dagordningen.

Kvinnor lever onekligen i ett slags apartheid. Och beroende på var i världen och i vilken kultur du som kvinna befinner dig, styrs ditt liv mer eller mindre helt av män och männens förtryckande regelverk – inte minst när kvinnoförtrycket maskeras under banderollen av religionsfrihet. Det värsta förtrycket och dom sämsta förutsättningar för jämlikhet hänger intimt ihop med ekonomi.

Enligt senaste FN-rapporten om läget och utsikterna, har en kvinna från Sierra Leone 100 gånger så stor risk att dö i barnsäng som en kvinna i Kanada.

Läs en summering av rapporten här.

Året är 2017 och även om många fler har det bättre än för säg, femtio år sedan, är det fortfarande många hundra miljoner kvinnor som lever ett liv i något slags förtryck. För många innebär det inget mindre än en tragedi.

Därför skall kvinnor hyllas alla dagar.

OM MIG

Hej! Mitt namn är Joakim Lloyd Raboff och jag jobbar som fotograf i Malmö där jag hjälper små som stora företag att visualisera sina produkter och tjänster med både rörliga bilder och fotografier.

Jag driver också ett litet fotogalleri i Turning Torso Gallery – bredvid Turning Torso och mittemot Green Matmarknad där du kan köpa tryckta bilder och böcker ur serien om Västra Hamnen – ett område jag dokumenterat utvecklingen av sedan 2005. Välkommen!

KÖP BILDER

Det går också att beställa digitala eller tryckta bilder från Västra Hamnen här:
www.gallerivastrahamnen.se
Fotostudio

FOTOSTUDIO

Välkommen till Västra Hamnens enda professionella fotostudio utrustad för både produkt- och porträttfotografering. Studion har omklädningsrum, sminkspegel och flera bakgrundsalternativ.

Prisexempel:
För 2500:- får du upp till 15 högupplösta digitala stillbilder och 5 printade bilder i A5-format.

Boka tid för studiofotografering genom att mejla mig på joakim@raboff.com eller slå en signal: 0709-404919

Joakim Lloyd Raboff, fotograf
Galleri Västra Hamnen Fotostudio
Västra Varvsgatan 42 i Malmö.
Tags: