Valentines-Day-2017

Valentine’s Day

Jag är inte helt säker på att vi skall importera varenda mer eller mindre kommersiella bemärkelsedag som anglosaxarna firar med hull och hår. Men just Alla Hjärtans Dag känns viktigare än någonsin. Det är hög tid att lyfta fram kärleken och fira den ordentligt.

Det finns fortfarande tokmycket hat och förtryck i världen. Och den nyvalda amerikanska presidenten Donald Trump skräder inte orden när det gäller hur mycket hat han hyser mot muslimer, media och kvinnor. Men hatet finns precis överallt. Också i vårt Malmö, där folk just nu blir skjutna var och varannan dag. Här tycks hatet fått ett ordentligt fotfäste. Alldeles oavsett om de drabbade/dödade förtjänar sitt öde eller inte, förvärras den kollektiva rädslan och oron exponentiellt. Särskilt oroligt är det för oss familjer med ungdomar.

Enligt Wikipedia är en av myterna kring just den här dagen baserat på ett helgon i antikens Rom, Sankta Valentinius, som efter att ha olovligen både vigt romerska soldater med sina käraste och predikat den då totalförbjudna kristendom, sattes i fängelse. Medan han satt bakom lås och bom, skall Valentinius ha hjälpt fängelsechefens sjuka dotter att bli frisk igen. Och strax innan vår helgonförklarade hjälte avrättades, skrev han ett brev till ovannämnda dottern och signerade den, “Your Valentine”.

Myt, legend eller dikt spelar liksom inte någon roll här, tycker jag. Det viktiga återfinns i ordet generositet. Att visa medmänsklighet och lite osjälviskhet med en gnutta kärlek, kräver så oerhört lite. Ett varmt leende, en vänlig klapp eller någon annan spontan kärleksbetygelse räcker långt.

Bilden tog jag vid en Västra Hamnens populära Tango-aftnar på Scaniaplatsen.

OM MIG

Hej! Mitt namn är Joakim Lloyd Raboff och jag jobbar som fotograf i Malmö där jag hjälper små som stora företag att visualisera sina produkter och tjänster med både rörliga bilder och fotografier.

Jag driver också ett litet fotogalleri i Turning Torso Gallery – bredvid Turning Torso och mittemot Green Matmarknad där du kan köpa tryckta bilder och böcker ur serien om Västra Hamnen – ett område jag dokumenterat utvecklingen av sedan 2005. Välkommen!

KÖP BILDER

Det går också att beställa digitala eller tryckta bilder från Västra Hamnen här:
www.gallerivastrahamnen.se
Fotostudio

FOTOSTUDIO

Välkommen till Västra Hamnens enda professionella fotostudio utrustad för både produkt- och porträttfotografering. Studion har omklädningsrum, sminkspegel och flera bakgrundsalternativ.

Prisexempel:
För 2500:- får du upp till 15 högupplösta digitala stillbilder och 5 printade bilder i A5-format.

Boka tid för studiofotografering genom att mejla mig på joakim@raboff.com eller slå en signal: 0709-404919

Joakim Lloyd Raboff, fotograf
Galleri Västra Hamnen Fotostudio
Västra Varvsgatan 42 i Malmö.
Tags: